X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
28/05/2020 |  07:56 ⇒ 11:12 | Izvor: RTRS

Zvaničnici Srpske: Banjaluka da nastavi put razvoja i prosperiteta

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su gradonačelniku Igoru Radojičiću i građanima Banjaluke krsnu slavu, sa željom da Banjaluka nastavi put razvoja i prosperiteta.
Banjaluka (Foto: Igor Radojičić Facebook) -
Banjaluka (Foto: Igor Radojičić Facebook)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, čestitala je Radojičiću i građanima Spasovdan, izrazivši punu podršku gradonačelniku i poželjevši mu uspjeh u daljem radu.

-  Čvrsto vjerujem da ćete, kao i do sada, sve raspoložive resurse i aktivnosti usmjeriti na stvaranje što kvalitetnijeg i sadržajnijeg života u najvećem gradu Republike Srpske, te konkretnim djelima i projektima potvrditi status grada, prepoznatljivog i u regionalnim okvirima - navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je građanima Banjaluke i gradonačelniku krsnu slavu grada sa željom da je proslave u miru i sreći.

On je uvjeren da će gradska vlast i uprava ostati posvećeni izgradnji Banjaluke kao savremenog i uređenog evropskog grada, te primamljive turističke destinacije sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem i grada u kojem je zadovoljstvo živjeti i raditi.

Čubrilović je Radojičiću poželio da nastavi da radi na daljem razvoju grada i gradske infrastrukture u interesu građana.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je slavu grada, istakavši da je ponosan na činjenicu da je rukovodstvo grada, zajedno sa institucijama Srpske i građanima, predanim i odgovornim radom uspjelo da odgovori na izazove usljed pojave virusa korona.

Uvjeren da će rukovodstvo grada i u budućnosti nastaviti da razvija i modernizuje Banjaluku, Višković je poručio da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da pruži podršku.

- Poštujući bogatu tradiciju i vrijednosti na kojima počiva ovaj praznik, želim vam puno uspjeha u daljem radu - navodi se u čestitki predsjednika Vlade Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Banjaluka danas postala moderan republički, administrativni, privredni, univerzitetski, turistički i kulturni centar Republike Srpske i da se svaki dan sve više razvija.

Čestitajući krsnu slavu grada - Spasovdan gradonačelniku Igoru Radojičiću, gradskoj vlasti i svim stanovnicima Banjaluke, Dodik je istakao da zahvaljujući predanom radu ova lokalna zajednica sve više poprima epitete modernog evropskog grada, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je istakao da je gradska vlast zajedno sa svojim sugrađanima, a uz svesrdnu pomoć republičkih institucija, uspjela da savlada i epidemiju virusa korona koja je najviše pogodila Banjaluku.

- Vjerujem da ćete i nakon ove epidemije, koja je ostavila dalekosežne posljedice, uspjeti da nastaviti da radite na razvoju i modernizaciji grada, uprkos svim poteškoćama, s ciljem stvaranja još boljih uslova za život svih njegovih građana, kao i unapređenja poslovnog ambijenta i zapošljavanja - navodi se u čestitki.

On je poželio da gradonačelnik Banjaluke, zajedno sa svojim saradnicima, sugrađanima i svim ljudima dobre volje proslavi krsnu slavu u radosti i u skladu sa tradicijom i običajima srpskog naroda.

- Imate moju punu podršku u budućem radu i želim vam mnogo uspjeha u realizaciji vaših ideja i planova koji su na dobrobit svih građana Banjaluke i Republike Srpske - naglasio je Dodik u čestitki.