latinica  ћирилица
28/05/2020 |  09:01 ⇒ 09:16 | Autor: SRNA

Raste podrška SNSD-u, opozicija u padu

Najveća politička partija u Republici Srpskoj - SNSD ima podršku 35,8 odsto birača, što je za četiri odsto više u odnosu na septembar prošle godine, rezultati su istraživanja koje je provela renomirana marketinška agencija iz Beograda u periodu od 3. do 14. maja.
Izbori - Foto: RTRS
IzboriFoto: RTRS

SDS ima 17,8 odsto glasova anketiranih, što je za oko dva odsto manje u odnosu na septembar prošle godine, rezultati su istraživanja u koje je Faktor imao uvid.

Prema ovom istraživanju, PDP-a ima podršku 9,1 odsto građana i bilježi pad u odnosu na septembar kada je imao 9,4 odsto glasova.

Rejting DEMOS-a je u blagom padu i ta stranka trenutno ima 7,4 odsto podrške anketiranih, dok je u septembru prošle godine imala 7,9.

Socijalistička partija je u odnosu na istraživanja iz septembra prošle godine zabilježila pad od oko dva odsto i trenutno je na 6,1 odsto podrške birača u Republici Srpskoj.

Ujedinjena Srpska je nastavila trend rasta i prema posljednjim istraživanjima stigla je do 5,9 odsto podrške, što je za skoro dva odsto više u odnosu na septembar prošle godine.

DNS, prema posljednjim istraživanjima, stigla je na 3,9 odsto podrške, dok je u septembru prošle godine imao 4,1 odsto glasova.

NDP, stranka koja je u septembru prošle godine imala rejting od dva odsto, sada je na 2,1.

Prema rezultatima posljednjih istraživanja, novoformirane Socijalistička partija Srpske i Stranka demokratske Srpske - Semberija - Mićo Mićić imaju ispod dva odsto podrške.

Istraživanje je, prema pisanju Faktora, provedeno na uzorku od 1.812 anketiranih građana po modelu telefonske ankete u svim izbornim jedinicama na teritoriji Republike Srpske.