latinica  ћирилица
28/05/2020 |  10:12 ⇒ 11:41 | Autor: RTRS

Radojičić: Prošli smo kroz veliki izazov, nastavljamo razvojnim putem

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da ove godine grad svoju krsnu slavu - Spasovdan dočekuje u drugačijim okolnostima, ali da iz ove krize izlaze sigurni u zdravstvenom smislu.
Igor Radojičić - Foto: SRNA
Igor RadojičićFoto: SRNA

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da ove godine grad svoju krsnu slavu - Spasovdan dočekuje u drugačijim okolnostima, ali da iz ove krize izlaze sigurni u zdravstvenom smislu.

- Svi pokazetelji koje imamo posljednjih dana govore o tome da se epidemija virusa korona smiruje i da smo kroz taj veliki izazov prošli. Ostaju socijalne i ekonomske posljedice, ali smo odlučili da uz sve probleme i izazove, nastavimo istim razvojnim putem - naglasio je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Čestitajući Banjalučanima krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan, Radojičić je podsjetio da je Grad posljednjih godina pravio ozbiljne razvojne korake, te izrazio očekivanje da će nastaviti tim putem.

- To znači veliki broj ulaganja, poboljšavanje uslova života, gradnju komunalne infrastrukture, vrtića, saobraćajnica, mostova i svega što građanima treba - poručio je Radojičić.

Radojičić je naveo da je Grad posljednjih godina otvarao po nekoliko hiljada novih radnih mjesta, da trenutno ima povećan broj nezaposlenih, ali je izrazio nadu da će i u oblasti zapošljavanja krenuti uzlaznom putanjom.

Današnju krsnu slavu - Spasovdan, Radojičić je čestitao i gradovima Beograd i Istočno Sarajevo.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić napomenuo je da je Grad preduzeo sve aktivnosti kada je u pitanju zaštita zdravlja stanovništva i javnog zdravlja.

- Nadam se da ćemo prevazići posljedice koja sada osjećamo i da ćemo se vratiti investicionim aktivnostima koje smo imali prije pandemije. Želim da istaknem da su građani bili dosta odgovorni i nadam se da će tako biti i dalje - rekao je Talić.

Obilježavanje slave grada počelo je Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Hrista Spasitelja, koju služi Njegovo preosveštenstvo episkom banjalučki Јefrem.