latinica  ћирилица
28/05/2020 |  11:40 | Autor: SRNA

NBA bi mogla da organizuje veliki plej-of u Diznilendu

Najjača svjetska košarkaška liga NBA mogla bi da se završi velikim plej-ofom u Diznilendu na Floridi, a na tom turniru učestvovalo bi po osam timova Istočne i Zapadne konferencije, plus, eventualno, četiri dodatna sa zapada jer je ta konfrencija po kvalitetu ispred istoka.

Televizijski kanal "ESPN" prenosi da će rukovodstvo NBA u naredna dva dana obaviti neophodne razgovore sa generalnim menadžerima i vlasnicima klubova o raznim varijacijama nastavka NBA lige, a trenutno su najbliži skraćenju sezone.

NBA će pokušati da prvo završi regularni dio sezone, ali ako to ne bude moguće razmišljaju o proširenoj verziji plej-ofa sa 20 učesnika.

Ideja je da učestvuje po osam najboljih timova sa istoka i zapada, kako je i inače u plej-ofu, a razmatra se proširenje na još četiri tima Zapadne konferencije, koja je jača od Istočne.

Tako bi, osim 16 najbolje rangiranih timova dosadašnjeg dijela sezone, šansu da se takmiče u Diznilendu dobili još i u "Nju Orleans", "Portland, "San Antonio" i "Sakramento", ukoliko se sa tim složi Istočna konferencija NBA.

Ako dođe do proširenog plej-ofa u Diznilendu, igrači će biti zatvoreni u hotelima i neće moći da napuste tu teritoriju, pa NBA razmatra mogućnost da dozvoli određenom broju članova porodica igrača da budu uz njih u tom periodu.

Gledajući tabelu, plej-of su obezbijedili Milvoki, Toronto, Boston, Majami, Indijana, Filadelfija, Bruklin i Orlando na istoku, odnosno Los Anđeles /"Lejkersi" i "Klipersi"/, Denver, Јuta, Oklahoma, Hjuston, Dalas i Memfis na zapadu.

Za razliku od NBA, u Evropi je košarka prekinuta i neće je biti do početka naredne sezone na jesen.