latinica  ћирилица
28/05/2020 |  13:11 ⇒ 13:14 | Autor: SRNA

Nevesinje proslavilo krsnu slavu

Opština Nevesinje i Saborni hram Vaznesenja Gospodnjeg u ovom mjestu obilježili su danas krsnu slavu Spasovdan, a svetu liturgiju služili su sveštenici Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.
Nevesinje - slava opštine - Foto: SRNA
Nevesinje - slava opštineFoto: SRNA

Čestitku sveštenstvu i sugrađanima uputio je i načelnik opštine Milenko Avdalović, navodeći da je ovogodišnje praznovanje skromnije zbog aktuelne epidemiološke situacije, ali da se iz ovog perioda iskušenja mogu izvući pouke.

- Očekujem da budemo bliži jedni drugima, da se pomažemo i više uvažavamo - poručio je Avdalović okupljenim sugrađanima.

Sveštenik Miroslav Ratković u besjedi nakon liturgije je rekao da je Nevesinje uvijek bilo junački grad dobrih i divnih ljudi.

- Danas je najvažnije da čuvamo mir sa svima i našim gradom. Taj mir Božiji blagovijesti nam i današnji praznik Vaznesenje Hristovo - istakao je sveštenik Ratković.

Poruke vjernicima uputili su starješina Sabornog hrama Mladen Čalija i mostarski paroh Radivoje Krulj.

Slavskim svečanostima prisustvovali su predstavnici lokalne izvršne i zakonodavne vlasti, boračkih organizacija, javnih institucija, preduzeća i gosti iz hercegovačkih opština.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izostala je tradicionalna svečana litija gradskim ulicama.