latinica  ћирилица
28/05/2020 |  13:51 ⇒ 13:57 | Autor: SRNA

Istočni Stari Grad: Prodaja zemljišta bez saglasnosti Pravobranilaštva Srpske

Skupštinska većina predvođena SDS-om i PDP-om u Istočnom Starom Gradu dala je danas saglasnost na prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u ovoj opštini, na lokalitetu "Brus", bez prethodne saglasnosti Pravobranilaštva Republike Srpske.
Istočni Stari Grad - Foto: RTRS
Istočni Stari GradFoto: RTRS

Protiv ove odluke bilo je pet odbornika SNSD-a.

U ime opštine Istočni Stari Grad ugovor će zaključiti načelnik ove lokalne zajednice
Bojo Gašanović, kao prodavac, sa kupcem Senadom Spahićem iz Sarajeva, koji se javlja kao višestruki preprodavac imovine na području Trebevića.

Šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Istočni Stari Grad Dubravka Dragaš rekla je Srni da nisu saglasni sa odlukom Skupštine, te da će ugovor biti zaključen bez prethodne saglasnosti Pravobranilaštva Republike Srpske, što je zakonska obaveza.

- U odredbama Zakona o Pravobranilaštvu Srpske piše da je zastupani subjekat obavezan da zatraži mišljenje od Pravobranilaštva na nacrte ugovora o koncesijama, ugovora o javno-privatnim partnerima i ugovora koji regulišu imovinskopravna pitanja - navela je Dragaševa.

Prema njenim riječima, ako je Pravobranilaštvo Srpske mišljenja da je zaključeni ugovor o prodaji zemljišta ništavan, podnijeće tužbu za utvrđivanje ništavnosti, a u slučaju da je ugovor rušljiv podnijeće tužbu za poništenje.