latinica  ћирилица
28/05/2020 |  15:43 | Autor: SRNA

Dačić-Dimitrov o daljem ublažavanju restriktivnih mjera

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Sjeverne Makedonije Nikolom Dimitrovim o daljem ublažavanju restriktivnih mjera u ove dvije zemlje zbog bolje epidemiološke situacije.
Ivica Dačić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Ivica Dačić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

Obostrano je ocijenjeno da je epidemija pod kontrolom i da zbog toga dolazi do postepene relaksacije, odnosno ukidanja većeg broja mjera koje su bile na snazi od marta, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dvojica ministara su sa zadovoljstvom konstatovala da su bilateralni odnosi dobri i da su stavljanjem epidemije virusa pod kontrolu, stvoreni uslovi za nastavak intenzivne saradnje i produbljivanje odnosa dvije prijateljske države.

U tom smislu, Dačić je pozvao Dimitrova da u predstojećem periodu posjeti Srbiju, što je on sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

Ministri su razmijenili iskustava o mjerama koje su preuzimane u borbi protiv kovida-19, informacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji, kao i planovima za dalje ublažavanje restriktivnih mjera koje su uvedene prethodnih mjeseci.

Dačić je informisao kolegu iz Sjeverne Makedonije da više nije potrebna posebna saglasnost za ulazak stranih državljana u Srbiju, te da je prelazak granice Srbije vraćen u uobičajen režim.