latinica  ћирилица
28/05/2020 |  21:18 | Autor: TANЈUG

Aktivisti izviždali gradonačelnika Zagreba

Aktivisti tri udruženja izviždali su danas gradonačelnika Zagreba Milana Bandića dok on na konferenciji za novinare najavljivao koncert za Dan grada, 31. maja.
Aktivisti izviždali Milana Bandića - Foto: Screenshot
Aktivisti izviždali Milana BandićaFoto: Screenshot

Aktivisti Zelene akcije, Prava na grad i udiženja Siget držali su transparent dug 20 metara na kojem je pisalo "Otpor Bandiću - Sloboda Zagrebu".

Ta udruženja su u saopštenju navela da je upravo Dan grada Zagreba prilika da se ukaže na neispunjena Bandićeva obećanja i na "štetu koju stanovnici Zagreba, trpe zbog dvije decenije njegove politike".

Taj dan su nazvali "danom opljačkanog, devastiranog i poniženog grada Zagreba" i ocijenili da je, s obzirom na lokalne izbore u maju iduće godine, ovo posljednji Dan grada Zagreba s Milanom Bandićem na funkciji gradonačelnika, prenosi Hina.

- Vrhunac bizarnosti u trenutku kada grad trpi posljedice dvije krize, zbog zemljotresa i koronavirusa jeste Bandićevo obećanje izgradnje jedne stanice podzemne željeznice - stoji u saopštenju.

Dodaje se da je zemljotres prokazao svu nemoć gradskih institucija koje su oštećenim građanima pružile samo minimalnu pomoć.