latinica  ћирилица
28/05/2020 |  21:40 ⇒ 21:48 | Autor: SRNA

Uhapšena narko-grupa; heroin i kokain švercovali iz Albanije i BiH

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ donijela je danas rješenje o sprovođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana koji su osumnjičeni da su od februara do maja iz Albanije i BiH nabavili pet kilograma heroina i kokaina radi dalje preprodaje.
U Splitu uhapšena narko-grupa (Foto: MUP Hrvatske) -
U Splitu uhapšena narko-grupa (Foto: MUP Hrvatske)

Osumnjičeni su uhapšeni na splitskom području.

U akciji u kojoj su učestvovali USKOK, Pnuskok i Služba za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta splitske policije uhapsili su muškarce dobi 36, 43, 44, 45, 51 i 57 godina.

Pretragom njihovih domova i vozila, na osnovu splitskog Županijskog suda, pronađeno je 1,6 kilograma kokaina, 2,1 kilogram heroina, 10 kilograma smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, vaga, više mobilnih telefona, posebno napravljenih mobilnih i SIM kartica.

Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je šestorka od 17. februara do 27. maja nabavila po pet kilograma kokaina i pet kilograma heroina. Uskok je precizirao da su drogu namijenjenu daljoj preprodaji nabavljali od nepoznatih osoba iz Albanije i BiH, prenosi Hina.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj iznosi najmanje dva miliona kuna, a kokaina najmanje 3,7 miliona kuna.

Uhapšene osobe će tokom četvrtka biti dovedene pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, dok će odgovarajuća kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.