latinica  ћирилица
28/05/2020 |  22:43 ⇒ 23:03 | Autor: RTRS

“Lalović neće biti rukovodilac ako je imao bilo kakvu nečasnu ulogu” (VIDEO)

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je Ljubiša Lalović imenovan za vršioca dužnosti direktora Agencije za nadzor nad tržištem BiH, te da je raspisan konkurs za direktora ove agencije.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je naveo da je Lalović duže od 10 godina radio u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, što podrazumijeva da u ovom trenutku ne postoje formalne prepreke za njegovo imenovanje, a da je posljednjih nekoliko godina ocjenjivan najvišom ocjenom za svoj rad.

- Danas smo dobili informaciju da postoji predmet u kojem je Lalović učestvovao i imao nečasnu ulogu. Ukoliko ta informacija bude tačna, a riječ je o veoma ružnoj priči, učestvovanju u krađi automobila, Lalović ne može ostati na funkciji uprkos njegovim mogućnostima da radi posao u državnoj upravi - istakao je Tegeltija.

On je naglasio da je njegov lični stav da svako ko je učestvovao u takvim predmetima ne može biti dio rukovodećih struktura, te da je to stav i SNSD-a koji neće potvrditi imenovanje takvog kadra.