X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
29/05/2020 |  11:08 ⇒ 11:23 | Izvor: SRNA

Prijedor: Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Sjednica Skupštine grada Prijedora prekinuta je zbog nedostatka kvoruma.
Skupština grada Prijedor - Foto: RTRS
Skupština grada PrijedorFoto: RTRS

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović izjavio je da se sjednica samo odgađa.

- Biće sazvana sjednica šefova odborničkih klubova gdje će se pokušati usagalsiti termin za nastavak sjednice - rekao je Duratović novinarima u Prijedoru nakon što je prekinuo današnje zasjedanje.

On je najavio da će ispoštovati odredbe Kodeksa, prema kojem odbornik koji se neopravdano ne pojavi na sjednici i ne opravda svoj izostanak može da se sankcioniše odbijanjem deset do 30 odsto odborničkog dodatka.

- I to ću predložiti Komisiji za izbor i imenovanja, pa ćemo pokušati uvesti red u rad ove skupštine - istakao je Duratović.

Na pitanje novinara o inicijativi za njegovu smjenu koju je podnijela natpolovična većina, Duratović je odgovorio da je to demokratski proces koji se dešava u svakoj skupštini.

- Prihvatam odluku skupštinske većine. Ukoliko bude izglasana, naravno da ću prihvatiti i nastaviti raditi kao odbornik, kao i do sada - dodao je Duratović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović izjavio je da je većina odobornika iz ovog kluba došla na sjednicu, poštujući dnevni red i želeći da ne stoji sve što je njime predloženo.

- Ostale kolege sa svojim legitimnim pravom nisu došle, iz kojeg razloga ne znam, pa sjednica nije mogla otpočeti - rekao je Pavlović.

Početku današnje sjednice prisustvovalo je 15 odbornika od ukupno 31, i to šest od sedam odbornika SNSD-a, pet samostalnih odbornika, dva odbornika PDP-a, jedan odbornik sa liste nacionalnih manjina i jedan odbornik DF-a, koji je i predsjednik Skupštine.

Sjednici nije prisustvovalo šest odbornika DNS-a, pet odbornika SDS-a, tri odbornika SDA, jedan odbornik SDP BiH i jedan odbornik SNSD-a koji je i potpredsjednik Skupštine.