X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
29/05/2020 |  11:49 | Izvor: SRNA

Mihajlović: Politička odluka Podgorice

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je odluka Podgorice da blokira granicu za građane Srbije politička i da zbog nje štetu trpe građani obje zemlje.
Zorana Mihajlović - Foto: RTRS
Zorana MihajlovićFoto: RTRS

- Bilo kakve granice i blokade u Evropi u 21. vijeku su neodržive i očekujem da će to brzo biti riješeno - rekla je Mihajlovićeva za Televiziju Prva.

Ona je podsjetila da je Vlada Srbije otvorila svoje granice za sve i nije uvodila, kako je navela, epidemiološko-protekcionističke mjere.

Mihajlovićeva je ponovila i da odluka o zabrani crnogorskoj kompaniji "Montenegro erlajns" da leti do Beograd nije politička.

- Nema u tome nikakvog sukoba, niti politike. Odluka je čisto ekonomska - rekla je Mihajlovićeva, navodeći da prethodno "Er Srbiji" nije odgovoreno na zahtjev da leti za Crnu Goru, kao i da još nema odgovora iz Podgorice.

Ona je najavila da će u Srbiji u velike infrastrukturne projekte u periodu 2020-2025. godina biti uloženo devet milijardi evra.

- Sve što smo uradili u prethodnom periodu daje mi za pravo i legitimitet da kažem da ćemo izgraditi 500 kilometara auto-puteva - rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim riječima, milijardu evra biće uloženo za rekonstrukciju pet hiljada lokalnih i regionalnih puteva.

Mihajlovićeva je istakla da Srbija ulaže i u željeznički saobraćaj, te da će nakon obnavljanja 77 kilometara barske pruge od Resnika do Valjeva, sljedeće godine krenuti i obnova od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

- Barska pruga je izgrađena pre 44 godine i isto toliko nije ulagano u nju. Danas imamo najveće železničko gradilište u jugoistočnoj Evropi, realizujemo projekat brze pruge od Beograda do Budimpešte vredan četiri milijarde evra - rekla je Mihajlovićeva.