X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
29/05/2020 |  11:57 | Izvor: SRNA

Banski dvor: Onlajn koncert mješovitog hora "Kastratonika" 2. juna

Banjalučki Kulturni centar Banski dvor emitovaće 2. juna na zvaničnom "Јutjub" kanalu koncert banjalučkog mješovitog hora "Kastratonika".
Banski dvor - Foto: RTRS
Banski dvorFoto: RTRS

Time će biti nastavljena serija onlajn koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika s ciljem nastavka komunikacije sa publikom i za vrijeme vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona.

Nastup mješovitog hora, koji je održan u februaru u koncertnoj dvorani Banskog dvora, biće emitovan u 20.00 časova.

- Nakon nekoliko koncerata istaknutih svjetskih umjetnika i ansambala, seriju onlajn emitovanja nastavljamo sa koncertom još jednog kvalitetnog domaćeg sastava i time potvrđujemo našu konceptualnu opredijeljenost da pored renomiranih internacionalnih umjetnika konstantno radimo i na promociji naših značajnih izvođača i stvaralaca - rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Mješoviti hor "Kastratonika" izvodi klasične i savremene kompozicije, duhovnu, etno-muziku i obrade različitih popularnih kompozicija, saopšteno je iz Banskog dvora.

Hor je osnovan 2017. godine, a njime diriguje profesor Dušan Pokrajčić.

Hor je ostvario brojne zapažene nastupe na međunarodnim folklornim festivalima, a na prošlogodišnjem međunarodnom horskom takmičenju u Bijeljini osvojio je dvije zlatne medalje u kategorijama duhovna muzika i kamerni horovi.