latinica  ћирилица
29/05/2020 |  13:11 | Autor: RTRS

Prevarom prisvojio vozilo kupljeno na lizing

Lica S.V. iz Prijedora i S.K. iz Sarajeva terete se za više krivičnih djela kojima je pribavljena protivpravna imovinsku korist od 10.500 KM i pričinjena isto tolika šteta lizing preduzeću.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Osumnjičeni S.V. je prošle godine u autokući u Sarajevu kupio "pasata" kojeg je po ugovoru platila lizing kuća iz Sarajeva sa kojom je osumnjičeni prethodno sklopio ugovor o finansijskom lizingu, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Potom je u Prijedoru registrovao vozilo na svoje ima pribavljajući ugovor o komisionoj prodaji koji mu je omogućio osumnjičeni S.K. kao ovlašteno lice autokuće, a bez predočavanja dokumentacije o sačinjenom lizing poslovnom odnosu.

Na ovaj način osumnjičeni S.V. je pribavio protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti vozila i za toliko oštetio lizing preduzeće.

PU Prijedor podnijela je Okružnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv S.V. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela prevara, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, kao i protiv S.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.