X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
29/05/2020 |  14:04 | Izvor: RTRS

Akcija "Kristal": Podnesen izvještaj protiv sedam lica

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru akcije kodnog naziva "Kristal", podnijeli su izvještaj protiv sedam lica zbog postojanja sumnje da su izvršila više krivičnih djela.
MUP Republike Srpske (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija) -
MUP Republike Srpske (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija)

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je riječ o krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno navođenje na prostituciju Krivičnog zakona BiH, kao i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, navođenje na prostituciju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Izvještaj je podnesen protiv lica čiji su inicijali Z.Ć, S.P, M.T, T.M, V.K, Ž.V. i S.Š.

Srna nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv Zlatana Ćuka, Siniše Perića, Milisava Tomića, Tijane Maksimović, Vladana Kakuće, Željka Vujića i Slađana Šojića.

Lica su predata u nadležnost tužilaštava, koja će u skladu sa svojim nadležnostima nastaviti sa njihovim procesuiranjem, dodaje se u saopštenju.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem utvrđivanja postojanja eventualnih elemenata krivične i prekršajne odgovornosti drugih lica koja su slobode lišena u okviru ove akcije - naglašava se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da su policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče realizovali akciju kodnog naziva "Kristal".

U izvršenim pretresima u mjestu Suvo polje, pronađeno je i privremeno oduzeto: 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, te jedan gasni pištolj, tri pancira, više od 20.000 KM u različitim valutama, dok je slobode lišeno 16 lica.