latinica  ћирилица
29/05/2020 |  14:09 | Autor: RTRS

Otvorene granice za susjedne zemlje

Odluka Savjeta ministara o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, kojom se omogućava ulazak u BiH državljanima Crne Gore, Hrvatske i Srbije stupila je na snagu danom donošenja, saopšteno je iz Granične policije BiH.
Granični prelaz (foto: bljesak.info / ilustracija) -
Granični prelaz (foto: bljesak.info / ilustracija)

Savjet ministara, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, a na inicijativu Granične policije BiH, ovu odluku donio je na jučerašnjoj sjednici.

Takođe, juče je precizirano da stranci zbog poslovnih obaveza mogu ući u BiH pod uslovom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH, te potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska.

Savjet ministara informisao je i da 1. juna prestaje da važi odluka o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH.

To znači da se od 1. juna otvaraju granični prelazi na aerodromima u BiH, te će se primjenjivati odredbe ranije donesenih odluka o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera nadležnih tijela u BiH, napominje se u saopštenju.