X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
29/05/2020 |  15:49 ⇒ 18:40 | Izvor: RTRS

Završen proces obrade zahtjeva za dodjelu sredstava za april 2020. godine

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske je zaključno sa 29.05.2020. godine obradilo ukupno 2.343 zahtjeva iz svoje nadležnosti, čime je završen proces obrade zahtjeva za dodjelu sredstava za mjesec april 2020. godine iz kategorije privrednih subjekata kojima je bio zabranjen rad ili su potpuno prestali sa radom.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Sva resorna ministarstva u Vladi Republike Srpske su, u okviru svojih nadležnosti, pristupila obradi pripadajućih prijava za april, te Poreskoj upravi Republike Srpske sa današnjim danom dostavila ukupno 10.177 prikupljenih i obrađenih zahtjeva prijavljenih privrednih subjekata.

S obzirom da je u pitanju izuzetno obiman proces obrade podataka, jedan manji broj privrednih subjekata nije kompletiran, te su bile potrebne dodatne provjere nadležnih ministarstava kako bi se izvršila isplata sredstava.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske poziva još jednom sva pravna lica i preduzetnike, koji ispunjavaju uslove propisane Uredbom, da Poreskoj upravi Republike Srpske podnesu pismenu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate i uplatu pripadajućih doprinosa za april 2020. godine, kako bi im navedena sredstva bila što prije isplaćena.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske donio je juče Statut Kompenzacionog fonda Republike Srpske kojim se uređuju organizacija, djelatnost, organi i način raspoređivanja i korišćenja sredstava Fonda, izvori finansiranja kao i druga pitanja od značaja za rad i poslovanje Fonda.

Cilj Fonda je saniranje posljedica i poteškoća nastalih usljed širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, a ostvaruje se pružanjem direktne podrške preduzetnicima i poslovnim subjektima u Republici Srpskoj koji su pretrpili ili trpe štetu usljed širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona.