X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
29/05/2020 |  15:56 ⇒ 15:59 | Izvor: SRNA

Vulin najavio početak remonta vojnih brodova

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su pripadnici Riječne flotile Vojske Srbije u stanju da odgovore na svaki izazov i dodao da se očekuje da će ove godine biti završen proces prenaoružavanja ove flotile i početi proces remonta brodova.
Beograd: Riječna flotila - Vulin - Foto: SRNA
Beograd: Riječna flotila - VulinFoto: SRNA

Vulin, koji je prisustvovao prikazu dijela sposobnosti Riječne flotile na beogradskom Ušću, koji su izveli pripadnici Drugog riječnog odreda o temi "Plovna borbena grupa u napadu na naoružane čamce terorista", istakao je da se u Riječnu flotilu ulaže i da će se i dalje ulagati.

- Danas smo vidjeli da su pripadnici Rječne flotile u stanju da odgovore na svaki izazov i da riješe svaku prijetnju do koje bi moglo doći na našim rijekama - naveo je Vulin.

On je rekao da nijedan dio Srbije ne može da bude nebranjen, bez obzira da li je to nebo, rijeka, kopno, jer su na svakom dijelu njene teritorije pripadnici Vojske Srbije u stanju da sačuvaju svoju zemlju i bezbjednost svakog građanina, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- Prošlo je mnogo decenija od kada smo se toliko trudili da svaki segment naše vojske bude uspješan, moderan i da može da se nosi s bilo kojom prijetnjom, ali isto tako da bude na ponos svih građana Srbije - istakao je Vulin.

U opisu prikaza vježbe navodi se da je brod izviđač brzo otkrio dva naoružana čamca sa grupama terorista.

Uslijedila je komanda grupi patrolnih brodova koja se nalazila u brodskoj zasjedi, energično isplovljenje i uništenje grupe naoružanih čamaca sa vatrom iz četvorocijevnih i jednocijevnih topova 20 milimetara i brodskih mitraljeza.

Riječne jedinice su, osim zadataka izviđanja i protivbrodskog artiljerijskog dejstva, danas pokazale i rad službe traganja i spasavanja pri izvlačenju i spasavanju ranjenika iz vode, kao i rad posada vojnih plovila za tegljenje oštećenih čamaca do luke.