X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
29/05/2020 |  18:01 ⇒ 30/05/2020 | 09:40 | Izvor: klix.ba

Novalić, Solak i Hodžić sprovedeni u Tužilaštvo BiH (FOTO)

Premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak i vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić sprovedeni su u zgradu Tužilaštva BiH u Sarajevu, prenosi portal Kliks.
Novalić, Solak i Hodžić sprovedeni u Tužilaštvo (foto: D.S./Klix.ba) - Foto: klix.ba
Novalić, Solak i Hodžić sprovedeni u Tužilaštvo (foto: D.S./Klix.ba)Foto: klix.ba

Oni su u sjedištu Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine proveli više od 23 časova nakon što su krajem jučerašnjeg dana došli na saslušanje u vezi sa aferom "Respiratori".

Kako prenosi Kliks, Novalić, Solak i Hodžić nisu samo zadržani u prostorijama SIPA-e kako je to ranije potvrđeno, nego su uhapšeni i imaju status osumnjičenih.

Novalić, Solak i Hodžić sprovedeni u Tužilaštvo

Oni su sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu napustili u vozilima SIPA-e.

SIPA je ranije, po naredbi Tužilaštva BiH, izvršila pretres i oduzimanje dokumentacije iz više lokacija, uključujući centralu Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u Sarajevu i Mostaru te sjedište kompanije "Srebrena malina" u Vogošći.

Računi firme "Srebrena malina" su u međuvremenu blokirani, a Vlada FBiH suspendovala je 12. maja Solaka sa mjesta direktora Federalne uprave civilne zaštite, ali je nastavio primati platu.