X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
30/05/2020 |  08:52 ⇒ 08:56 | Izvor: SRNA

Nesmetano odvijanje saobraćaja, bez gužve na granici

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, a na graničnim prelazima nema zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Granični prelaz Bijača - Foto: Anadolija
Granični prelaz BijačaFoto: Anadolija

Usporeno se vozi jedino na putevima na kojima se izvode radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom signalizacijom.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na auto-putu Banjaluka-Prnjavor gdje je u toku izgradnja zvučnog zida, te na putnim pravcima Prijedor-Kozarac na lokalitetu Kalate, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Kneževo u mjestu Živinice, na ulazu u Prnjavor zbog izgradnje kružnog toka, zatim na putu Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, te Banjaluka-Srpske Toplice.

Usporen je saobraćaj i dionici magistralnog puta Modriča-Vukosavlje-Podnovlje-Šešlije-Јohovac-Rudanka-Doboj-Karuše, granica Srpske i FBiH, zatim Krupac-Bogatići, u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te regionalnim putnim pravcima Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina zbog rekonstrukcije puta i mosta, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Priboj-Lopare u Priboju, Ukrina-Gornja Vijaka i Šekovići-Caparde.

Zbog radova saobraćaj se svaki dan, osim nedjeljom, obustavlja na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

U FBiH obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica na putu Srebrenik-Orašje. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, a vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena su na alternativni pravac /raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put prema Srebreniku/. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac na putu Јajce-Donji Vakuf saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Radovi se izvode kroz tunel Vranduk na magistralnom putu kod Zenice, te u mjestu Vitalj na putnom pravcu Kladanj-Tuzla, na mostu preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik na putu Srebrenik-Šićki Brod, dionici auto-puta Visoko-Kakanj kod Dobrinje, te na putnim pravcima Јelah-Doboj, Prozor-Јablanica, Srbljani-Bosanska Krupa, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Ostrožac-Јablanica i Kiseljak-Busovača.

Bosna i Hercegovina je otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus korona, ne stariji od 72 časa.

Državljani BiH koji ulaze u Republiku Srpsku, BiH, više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini, niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus i dozvole komisije.