X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
30/05/2020 |  17:08 ⇒ 20:22 | Izvor: RTRS

Ljetna ponuda Olimpijskog centra "Јahorina" u Banjaluci (VIDEO)

Olimpijski centar "Јahorina" ovog vikenda Banjalučanima predstavlja svoje ljetne sadržaje.
Banjaluka: Promocija Јahorine - Foto: SRNA
Banjaluka: Promocija ЈahorineFoto: SRNA

- Tu smo da Banjalučanima, koji su naši vjerni posjetioci tokom zime, predstavimo ljetne sadržaje. Naša najpoznatija atrakcija od prošle godine je planinski bob dužine 2,5 kilometra, među 10 najdužih u Evropi i predstavlja najveću atrakciju - rekla je menadžerka prodaje Sanja Furtula na Trgu Krajine, gdje je postavljen promotivni štand Olimpijskog centra.

Ona je najavila da od ponedjeljka, 1. juna, kreće nagradna igra "Zamijeni more za planinu", koja će trajati do otvaranja ljetne sezona 25. jula.

- Pratioci naših društvenih mreža mogu da nas `zaprate`, označe pet osoba kojima bi htjeli zamijeniti more za planinu - pojasnila je Furtula i dodala da se očekuju i bogate nagrade.

Ona je istakla da Јahorina sa svojim bogatim sadržajima ima šta da ponudo 365 dana u godini svim posjetiocima, te da su građani Srpske i BiH, ali i drugih država već pokazali veliko interesovanje.

Furtula je napomenula da je neizbježna i vožnja žičarom, koja pruža uživanje u prekrasnom pogledu na Јahorinu, te "tjubing" ljetno sankalište koje je uvijek interesantno i djeci i odraslima.

- U ponudi imamo i `iks rejser`, a od novih atrakcija tu su toranj visine više od devet metara, gdje imate mogućnost da se konopcem povlačite do vrha i spuštate se, kontrolišući brzinu i simulirajući slobodan pad. Tu je i `skajdajv` koji će biti postavljen na vrhu planine i vožnja će ići preko jezera. Atraktivan je i `lupster` i za djecu i odrasle, gdje su postavljene četiri kabine za po dvije osobe, uz nezaboravnu vožnju i okretanje oko ose i vertikale - navela je Furtula.

Furtula je istakla da je novina što je OC "Јahorina" vlasnik i organizator "Јahorina ultra trejla", međunarodne trke koja će i ove godine da se odvija u četiri terkete, a očekuje se veliki broj posjetilaca.

Furtula je najavila i promotivne ponude, sa popustima za sve ljetne sadržaje.

Na otvaranju sezone od 25. do 28. jula biće popusti od 30 odsto za sve sadržaje za sve posjetioce, zatim "Zamijeni more za planinu" od 16. do 19. jula kada se ostvaruju popusti od 15 odsto, "Dani školaraca" od 27. do 30. avgusta gdje je popust 20 odsto i "Јahorina je čista desetka" sa popustima od 10 odsto svakog 10, 20. i 30. u mjesecu.

Јedna od novosti je da svi koji ljeti dođu iz nekog grada u BiH na Јahorinu i budu najbrojniji, imaju mogućnost da u zimskoj sezoni ostvare popust od pet odsto na zimske karte.

Portparolka Turističke organizacije grada Banjaluka Branka Branković rekla je da su u ovoj organizaciji u skladu sa situacijom uzrokovanom virusom korona preuzeli obavezu da pomognu kada je riječ o uzajamnoj promociji.

Promocija ljetnih potencijala OC "Јahorina" na banjalučkom Trgu Krajine biće organizovana i sutra od 12.00 do 20.00 časova, a Furtula je pozvala Banjalučane da posjete njihov štand i upoznaju se sa bogatom ponudom.

Nakon Banjaluke, ljetna ponuda OC "Јahorina" biće organizovana u Sarajevu, Tuzli i Trebinju.

Ukoliko se ove godine odlučite za ljetovanje na planini, Јahorina je svakako odličan izbor .