latinica  ћирилица
30/05/2020 |  20:41 ⇒ 20:44 | Autor: SRNA

Carević: Biram crkvu umjesto fotelje

Predsjednik opštine Budva Marko Carević poručio je da između fotelje i Crkve, bira Srpsku pravoslavnu crkvu i vjeru i da je ponosan što je stao da brani svetinje.
Marko Carević (foto:I. D. S.) -
Marko Carević (foto:I. D. S.)

- Zamijeraju mi se litije i blokada grada. Ponosan sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život. Nemam dilemu kad je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori - poručio je Carević, čiju je smjenu zatražila Crnogorska.

Carević je na sjednici Skupštine opštine Budva povodom inicijative za njegovu smjenu istakao da mu je mizerno da odgovara na prozivke Crnogorske.

On je naveo da se pokušava izborna volja građana prekrojiti u Budvi kako je to učinjeno u Nikšiću, potom u Kotoru.

Carević je dodao da je "zatekao katastrofu koju je ostavila vlast DPS" i da se za 16 mjeseci, koliko je predsjednik, uradilo se više nego za 16 godina.

- Ovo je moja država Crna Gora, ja gradim Crnu Goru tradicionalnim vrijednostima. Vi ste meni rođaci Crnogorci i niko mi nije bliži od vas. Evo, gospodo, izađite na megdan, na izbore... Meni je sada inspirativno, i kandidovaću se na narednim izborima, jer nećemo dozvoliti da dođete više na vlast otimanjem - poručio je Carević.

Sjednica lokalnog parlamenta u Budvi na kojoj treba da se raspravlja o razrješenju Carevića izazvala je napetost u ovom crnogorskom gradu, prenose "Sputnjik".

U blizini improvizovane sale gdje se održava sjednica su jake policijske snage na čelu sa interventnom jedinicom koja građanima ne dozvoljavaju pristup, dok policija legitimiše svakog ko se nalazi u blizini zgrade opštine Budva.

Nezadovoljni građani već dva dana protestuju zbog, kako smatraju, očigledne političke korupcije, odnosno pokušaja vladajućeg DPS-a da od opozicije preotme vlast u Budvi samo tri mjeseca prije novih lokalnih izbora.