X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
31/05/2020 |  10:41 ⇒ 01/06/2020 | 08:00 | Izvor: SRNA

Od ponedjeljka ŽRS uspostavlja putnički saobraćaj

Željeznice Republike Srpske /ŽRS/ od sutra ponovo uspostavljaju saobraćaj putničkih vozova, uz sprovođenje mjera zaštite.
Željeznice Republike Srpske - Foto: RTRS
Željeznice Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz ŽRS-a su naveli da do daljeg neće saobraćati putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo i Sarajevo-Banjaluka-Sarajevo, kao i lokalni putnički đački vozovi Doboj-Petrovo Novo-Doboj.

O početku njihovog saobraćanja javnost će biti blagovremeno informisana, napomenuli su iz ŽRS-a.

Mjere zaštite koje su obavezne da se sprovedu s ciljem smanjenja rizika od širenja virusa korona odnose se na obavezu dezinfekcije obuće i ruku pri ulasku u prostore željezničkih stanica i čekaonica, kao i upotrebu maski za lice željezničkog osoblja i putnika.

Obavezno je i fizičko rastojanje između osoba od najmanje jedan metar, a ulazak u vozove uz obavezno poštovanje svih ovih uputstava je na jedna vrata.

Prilikom rasporeda putnika u vozovima neophodna fizička distanca je upotreba svakog drugog sjedišta u kupeima.

Iz ŽRS-a su najavili da će svakodnevno vršiti čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju svih putničkih vozova, kao i staničnih objekata.

"`ŽRS` poziva putnike da poštuju propisane mjere da bi svi korisnici željezničkog saobraćaja bili sigurni i zaštićeni tokom putovanja", navodi se u saopštenju.