X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
31/05/2020 |  12:28 ⇒ 17:32 | Izvor: SRNA

SNSD spreman za lokalne izbore (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ova stranka u Izbornoj jedinici dva, koja obuhvata Gradišku, Laktaše, Prnjavor i Srbac, decenijama ima tradicionalno dobre pozicije, rezultate i povjerenje građana, te da je jedinstvena i spremna za predstojeće lokalne izbore.
SNSD - Foto: RTRS
SNSDFoto: RTRS

- Ovdje u Izbornoj jedinici dva u četiri lokalne zajednice imamo dobre rezultate i vjerujem da nikavog razloga nema da se to dovede u pitanje - rekao je Dodik novinarima u Laktašima, uoči sastanka Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvima opštinskih i gradskih odbora stranke iz Izborne jedinice dva.

On je podsjetio da se SNSD nije dijelio, raspadao, niti su od njega nastajale druge stranke, te napomenuo da su već obišli brojne izborne jedinice, što govori o jedinstvu u okviru ove političke organizacije.

- Ankete u lokalnim zajednicama govore o rastu SNSD-a i jačanju naših kapaciteta na lokalnom nivou - rekao je Dodik i dodao da uvijek tragaju za novom energijom, okupljanjem i motivom.

Dodik je napomenuo da je situacija sa virusom korona nanijela ozbiljne štete svim lokalnim zajednicama.

- Određenih finansijskih problema biće i na republičkom i globalnom nivou i tu smo da vidimo na koji način se prilagoditi tim i uslovima vođenja izborne kampanje - naglasio je Dodik.

On je na planu finansiranja i održavanja predstojećih lokalnih izbora rekao da je SNSD spreman o čemu govori ponuda da se izbori plate na teritoriji Republike Srpske.

- To košta negdje oko 1,5 miliona KM i mi smo spremni da taj novac prebacimo CIK-u BiH i da se izbori održe bez oklijevanja. A u Federaciji neka oni to pitanje rješavaju kako misle - precizirao je Dodik.

On je ponovio da je CIK nema zakonitu osnovu što se tiče izbora.

- Ali, to je pitanje koje se mora kasnije rješavati putem pravosudnih institucija - zaključio je Dodik.