latinica  ћирилица
31/05/2020 |  19:44 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

SNSD: Cilj osvojiti vlast u svim opštinama u Srpskoj (VIDEO)

U Laktašima je održan sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a o pripremama za predstojeće lokalne izbore sa rukovodstvom stranke i načelnicima i gradonačelnicima iz Izborne jedinice 2. Iz SNSD-a poručuju - cilj je osvojiti vlast u svim opštinama u Republici Srpskoj.
SNSD - Laktaši - Foto: RTRS
SNSD - LaktašiFoto: RTRS

U Izbornoj jedinici 2 - Laktaši, Srbac, Gradiška i Prnjavor SNSD decenijama ima dobre rezultate. Spremni su i za predstojeće lokalne izbore.

- U ove četiri lokalne zajednice imamo dobre rezultate i vjerujem da nikavog razloga nema da se to dovede u pitanje. SNSD se nije dijelio, raspadao, niti su od njega nastajale druge stranke. Već smo obišli brojne izborne jedinice, što govori o jedinstvu u okviru ove političke organizacije - rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je Izborna jedinica dva pokazivala uvijek dobre rezultate.

- Tu su naša uporišta, u lokalnim zajednicama koje su, zajedno sa Vladom i institucijama Republike Srpske, uradile mnogo projekata važnih za život građana. Zaista očekujemo da će to biti prepoznato i sada u vrijeme poslije pandemije virusa korona - dodala je Cvijanovićeva.

U zadnje tri i po godine, od kada je SNSD na vlasti u Gradišci i Prnjavoru, primjetan je značajan infrastrukturni razvoj, smatraju prvi ljudi ovih opština. Kažu, bez podrške republičkih nivoa vlasti nema razvoja.

- SNSD u Gradišci je pokazao da od 2016. -2020. uložio 50 miliona KM u infrastrukturno opremanje prostora grada što je bila pomoć Vlade Srpske u dio sredstava budžeta Grada Graduška, ali što je najvažnije uspjeli smo da obezbjedimo 59 miliona grantovskih sredstava - rekao je Zoran Adžić gradonačelnik Gradiške.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je da je preko 2/3 svih investicija koje su urađene podrška i pomoć Vlade Srpske.

- Ne treba ni zaboraviti gradnju autoputa koja je za cijelu Republiku Srpsku, ali najviše pogodovala za razvoj opštione Prnjavor i stvorila nam neke nove razvojne šanse - dodao je Tomaš.

U Laktašima i Srpcu smatraju da su republičke i opštinske mjere za oporavak od posljedica izazvanih pandemijom dale rezultet i da će građani to i prepoznati.

- Kontinuitet u političkom smislu ali i kontinuitet razvoja koji je zahvaljujući podršci republičkih vlasti i rukovodstva naše stranke bio primjenjen u pravom smislu riječi kada je opština Srbac u pitanju i sasvim sigurno da ćemo tim putem i nastaviti - smatra Mlađan Dragosavljević načelnik Srpca.

Ranko Karapetrović načelnik Laktaša istakao je da SNSD na vlasti u Laktašima preko 20 godina i to je velika odgovornost prema građanima da započeti posao i nastave.

U SNSD-u naglašavaju da odluka CIK-a o odgađanju izbora nema zakonitu osnovu i to pitanje će se rješavati na sudu. SNSD je, kaže Dodik, spreman da se izbori plate na teritoriji Republike Srpske.

- To košta negdje oko 1,5 miliona KM i mi smo spremni da taj novac prebacimo CIK-u BiH i da se izbori održe bez oklijevanja. A u Federaciji neka oni to pitanje rješavaju kako misle - dodao je Dodik.

Konstatovano da je pandemija virusa korona nanijela ozbiljnu štetu svim lokalnim zajednicama i da će određenih finansijskih problema biti i na republičkom i globalnom nivou.