X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
01/06/2020 |  11:26 ⇒ 11:49 | Izvor: RTRS

Banjaluka: U funkciji privremeni kružni tok kod "Lesnine"

U okviru izgradnje velike kružne raskrsnice u Banjaluci kod "Lesnine", počeo je da funkcioniše kružni saobraćaj, kao privremeno rješenje do završetka ovog projekta.
Kružni tok Lesnina (Foto:banjaluka.rs.ba/) -
Kružni tok Lesnina (Foto:banjaluka.rs.ba/)

- Prošle sedmice u četvrtak pušten je u saobraćaj privremeni kružni tok koji će biti u funkciji sve dok u potpunosti ne bude završena kružna raskrsnica - ističu u preduzeću "Niskogradnja" koje izvodi radove.

Na ovoj lokaciji trenutno se radi na izmještanju podzemnih elektro i vodovodnih instalacija, a iz preduzeća "Niskogradnja" apeluju da vozači imaju strpljenja i da voze u skladu sa privremenom saobraćajnom signalizacijom jer se na terenu nalazi veći broj mašina i radnika.

Ovo je jedanaesta kružna raskrsnica koja se gradi u posljednje tri godine, a realizuje se u saradnji grada Banjaluka i preduzeća "Putevi Republike Srpske".

Vrijednost investicije iznosi oko 1,3 miliona KM.

Uporedo sa realizacijom ovog projekta, obližnja saobraćajnica u Ulici Ivana Gorana Kovačića biće proširena na četiri trake, kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u naselju Obilićevo pa do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod "Centruma".