latinica  ћирилица
01/06/2020 |  15:36 | Autor: SRNA

Kurtinović: U funkciji svih 25 objekata

Svi objekti u okviru banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje od danas su u funkciji, izjavila je Srni direktor ovog centra Јelena Kurtinović.
Vrtić - Foto: RTRS
VrtićFoto: RTRS

Ona je navela da je u 25 objekata Centra danas došlo 618 djece.

Kurtinovićeva je rekla da, prema normativima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u grupama može da bude do 15 djece.

Ona je istakla da se prije ulaska djece u vrtić vrši trijaža za svako dijete i svakog zaposlenog radnika posebno, mjeri se temperatura beskontaktnim toplomjerima, prolazi se kroz "dezo-barijere" i poštuju sve mjere koje je Institut propisao.

- Sve smo preduslove stvorili i nadamo se da će biti ukinuta ograničenja broja djece u grupama, budući da nam to pravi problem, jer imamo veći broj zainteresovanih nego što možemo primiti. Privredni subjekti su počeli sa radom, roditelji su se vratili na posao i potreban im je vrtić za djecu - navela je Kurtinovićeva.

Ona je napomenula da nije moguć upis nove djece dok god traju mjere u vezi sa epidemiološkom situacijom.

Kurtinovićeva je podsjetila da je prije epidemije virusa korona u objektima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na području grada boravilo 2.400 djece.