latinica  ћирилица
01/06/2020 |  16:05 ⇒ 16:06 | Autor: SRNA

Božović: Potvrđeno da nisam vršio mobing

Nekadašnji direktor Fonda za povratak BiH izjavio je da je dobio sudsku odluku kojom se u konačnici potvrđuje da nije vršio mobing Irine Lovrić.
Mlađen Božović (Foto: ATV) -
Mlađen Božović (Foto: ATV)

- Јa sam prije par dana dobio odluku Ustavnog suda BiH koja je donesena na sjednici 6. maja, a u kojoj se kaže da se odbija kao neosnovana apelacija Irine Lovrić protiv svih presuda po pitanju mobinga - rekao je Božović Srni.

On je istakao da mu je ova, ali i druge tužbe koje je podnosila Lovrićeva, nanijela mnogo štete, posebno u periodu kada je bio kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

- Protiv mene je vođena medijska hajka u periodu kada sam bio kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice, iako sam prošao sve provjere i Centralne izborne komisije i Agencije za istrage i zaštitu - rekao je Božović.

Prema njegovim riječima, ova odluka Ustavnog suda, kao najvišeg pravosudnog organa u BiH, mu je satisfakcija za sve što je prošao u posljednjih nekoliko godina.

Kao tadašnjeg direktora Fonda za povratak BiH Božovića je tužila zaposlena u Fondu Irina Lovrić, prijavljujući ga za mobing, fizički napad i korupciju.

U decembru prošle godine, kada je Božović predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Lovrićeva je najavila štrajk ukoliko on bude imenovan na tu poziciju.