X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
01/06/2020 |  19:02 | Izvor: SRNA

Đurić-Bocan-Harčenko: Međunarodna zajednica da oštro reaguje na ponašanje Prištine

Ponašanje Prištine iziskuje oštro i odlučno reagovanje međunarodne zajednice, saglasili su se danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet Marko Đurić i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.
Marko Đurić - Foto: RTRS
Marko ĐurićFoto: RTRS

Đurić je na sastanku sa Bocan-Harčenkom u Beogradu razmotrio situaciju nakon uvođenja blokade Prištine na teretni saobraćaj i promet robe iz centralne Srbije.

On je istakao da je Beograd opredijeljen za put dijaloga o trajnom i održivom rješenju po pitanju Kosova i Metohije i da dosljedno ostaje pri stavu da rješenje za Kosmet može biti traženo isključivo u okviru Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN i Ustava Srbije.

Đurić je zahvalio za podršku koju Rusija pruža Srbiji u nastojanjima da se u međunarodnoj areni izbori za svoje državne i nacionalne interese i zaštitu svog naroda, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je rekao da je prijateljstvo Srbije i Rusije trajno i nesalomivo, te da je uvjeren da će u narednom periodu biti dodatno učvršćeno saradnjom dvije države.

Đurić je čestitao Bocan-Harčenku 75 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i izrazio zadovoljstvo što je Srbija pozvana da na najvišem nivou bude predstavljena na vojnoj paradi u Moskvi 24. juna.