X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
02/06/2020 |  09:51 | Izvor: SRNA

Đokić: SP - korektivni faktor društvenopolitičkih odnosa

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić čestitao je danas članovima, pristalicama i simpatizerima SP-a rođendan ove stranke i poželio svima mnogo uspješnih godina u budućnosti, naglasivši da je SP korektivni faktor društveno političkih odnosa.
Petar Đokić (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Petar Đokić (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Đokić je istakao da današnji dan predstavlja dan ponosa svih iskrenih socijalista i onih kojima je Socijalistička partija u srcu.

On je naveo da je na današnji dan - 2. juna 1993. godine, u teškim vremenima i okolnostima po srpski narod, stvorena partija naroda i za narod.

Đokić je dodao da je Socijalistička partija nasljednica partije koja je ujedinila sve narode u bivšoj Јugoslaviji, kao i da je to partija koja je stara više od jednog vijeka na ovim prostorima, a hiljadama godina u čovječanstvu, saopšteno je iz SP-a.

- Velika je odgovornost na nama današnjim socijalistima da nastavimo borbu za pravednije društvo, kao što su to radili naši preci koji su u mnogo težim uslovima i okolnostima davali živote u raznim revolucijama i ratovima, kako bi promijenili svijet. Mi danas želimo u miru da radimo na razvoju naše države i da stvaramo bolje uslove za život i rad svih ljudi. To je vjekovna misija i zadatak svih socijalista i naše Socijalističke partije - istakao je Đokić.

On je poželio Socijalističkoj partiji, svim njenim članovima koji se bore za njene ideje puno uspješnih, srećnih, produktivnih, zdravih i pobjedničkih godina u budućnosti.

- Neka nas naš rođendan podsjeti na sve slavne dane naše vijekovima stare ideje i partije i neka nam bude podstrek da se beskompromisno nastavimo boriti za našu viziju svijeta i budućnosti. Dragi socijalisti, srećan nam rođendan naše jedine i vječne partije! Živjela Socijalistička partija i da slavi svoj rođendan još hiljadama godinama - poručio je Đokić.