X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
02/06/2020 |  11:56 | Izvor: RTRS

Lice iz Vukosavlja za tri mjeseca izvršilo 16 krivičnih djela

Lice čiji su inicijali M.L. iz Vukosavlja ostvarilo je protivpravnu imovinsku korist od 2.470 KM tako što je u Modriči i Derventi neovlašteno fotografisalo bankovne kartice i kupovalo dopune preko Interneta, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.
Policija Republike Srpske (Foto:princip.news) -
Policija Republike Srpske (Foto:princip.news)

Za lice M.L. postoji osnovana sumnja da je od februara do aprila bez saglasnosti sedam oštećenih lica iz Modriče došlo u posjed ličnih podataka o bankovnim karticama tako što je zloupotrijebilo povjerenje i radno mjesto čistačice u jednom privrednom društvu u Modriči, gdje je u svlačionici nalazilo novčanike oštećenih lica iz kojih je vadilo bankovne kartice, fotografisalo ih mobilnim telefonom i vraćalo na mjesto gde ih je našlo.

Ovo lice je i prilikom boravka u jednoj porodičnoj kući u Derventi iskoristilo nepažnju oštećenih lica, te pronašlo novčanik i fotografisalo bankovne kartice, a potom ih vratilo na mjesto.

Službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj 29. maja su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv M.L podnijeli izvještaj zbog osnovane sumnje da je izvršilo osam krivičnih djela neovlašteno korištenje ličnih podataka i isto toliko krađa, navodi se u saopštenju.