latinica  ћирилица
02/06/2020 |  12:28 ⇒ 14:08 | Autor: SRNA

Čubrilović: Rezolucija izazvala dodatna neslaganja u Srpskoj i BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, izazvala dodatna neslaganja u Republici Srpskoj i BiH.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- Suština je da je Rezolucija primjer revizionizma koji se sa naše strane ne može prihvatiti. Tu je očigledno prisustvo lažne simetrije, koja je evidentna za svakoga ko se bavi javnim poslom i učestvuje u političkom životu - rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Govoreći o zaključcima, koje je Narodna skupština usvojila na jučerašnjoj sjednici, Čubrilović je naveo da je posebno značajan dio u kome se traži da Vlada predloži nacrt zakona o događajima o kojima je bilo riječi i da se na to stavi tačka.

- Sjednica je ličila i na čas istorije, gdje je svako iz svog ugla komentarisao istorijske događaje pa i pojedinačne primjere. Mislim da smo previše vremena izgubili na jednoj takvoj temi koja nije baš bila adekvatna za ovaj trenutak -napomenuo je Čubrilović.

Narodna skupština Republike Srpske odbacila je Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.