latinica  ћирилица
02/06/2020 |  12:46 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

Policajac upucan u glavu u Las Vegasu

Policajac iz Las Vegasa ustreljen je u glavu u jednom od dva oružana sukoba za vrijeme protesta zbog smrti Afroamerikanca DŽordža Flojda, saopštile su vlasti.

Јedna osoba preminula je poslije pucnjave, a jedan policajac je u kritičnom stanju nakon ranjavanja u odvojenim oružanim incindentima u Las Vegasu tokom protesta povodom smrti DŽordža Flojda u policijskom pritvoru, saopštili su zvaničnici.

Šerif Las Vegasa DŽo Lombardo izjavio je da se prvi incident desio kada je policija pokušala da razbije veliku grupu koja ja protestovala ispred jednog hotela i kasina.

Pripadnik policije je teško ranjen i sada je priključen na aparate za održavanje života u Univerzitetskom medicinskom centru. Osumnjičeni je identifikovan i priveden, prenio je Bi-Bi-Si.

Lombardo je rekao da je u drugom incidentu jedna osoba pogođena u intervenciji policija kada je pokušla da izvuče oružje tokom konfrontacije nedaleko od jedne federalne zgrade. To lice kasnije je proglašeno mrtvim u bolnici.

- Ono što se desilo je potpuno neprihvatljivo. Nadam se da i zajednica to posmatra na isti način - rekao je Lombardo.

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je ranije da će angažovati vojsku radi smirivanja nereda ukoliko lokalne vlasti ne mogu da kontrolišu situaciju.