latinica  ћирилица
02/06/2020 |  13:24 | Autor: SRNA

Zahvalnost Ristiću na pomoći prilikom postavke izložbe u Beogradu

Udruženje Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske zahvalno je većinskom vlasniku Tehničkog remonta Bratunac Slavenu Ristiću na pomoći koju im je pružio prilikom postavke izložbe o ratnom putu ove jedinice u Domu Vojske Srbije u Beogradu, u martu ove godine.
Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusa - Foto: SRNA
Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusaFoto: SRNA

- S obzirom na to da se u kontekstu aktuelnih događaja spominje i Ristićevo ime, pa i mogućnost prebacivanja njegovog poslovanja u zemlje regiona, osjećamo potrebu da istaknemo njegovu pomoć, ali i činjenicu da u kompanijama u Bijeljini i Bratuncu, čiji je vlasnik, ima demobilisanih boraca i ratnih-vojnih invalida - ističe se u saopštenju.

Iz ovog udruženja naglašavaju da bi bilo nekorektno da ne spomenu njegovu podršku, jer to jedina privatna firma koja im je pomogla u vezi sa organizovanjem izložbe iako su, kako kažu, pokucali na mnoga vrata i zatražili pomoć.

Udruženje Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske pripremilo je i zahvalnicu Slavenu Ristiću za pomoć u organizaciji izložbe, ali zbog epidemije kovida-19 nisu bili u prilicu da je uruče, te će, kako se nadaju, to učiniti uskoro.

Prvi bataljon Vojne policije Prvog krajiškog korpusa borio se na svim ratištima u Republici Srpskoj, a učestvovao je u sve tri faze proboja "Koridora života".

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 69 pripadnika ove jedinice, dok je 427 ranjeno, a neki i više puta. Za svoje zasluge, Bataljon je odlikovan dva puta najviđim priznanjima.