latinica  ћирилица
02/06/2020 |  13:40 | Autor: RTRS

Stiže srpska verzija serije "Dva i po muškarca" (FOTO)

A ako su neki sitkomi bili gledani i reprizirani u Srbiji od početka 2000-tih, onda su to "Prijatelji", "Štreberi" i "Dva i po muškarca".
Seka Sablić - Foto: Screenshot/YouTube
Seka SablićFoto: Screenshot/YouTube

I upravo će popularna serija sa Čarlijem Šinom i Džonom Krajerom dobiti srpsku verziju, doduše sa malo više članova porodice.

Nije rijetka pojava da neki film ili serija dobiju novu verziju u zemljama u kojima su postigli naročitu popularnost.

Domaća verzija sitkoma nosiće naziv Tri muškarca i tetka, a u glavnim ulogama će se naći Marko Јanketić, Petar Benčina i Јelisaveta Seka Sablić.

- Toliko godina već gledamo i uživamo u "Dva i po muškarca" i možda niko nije imao ni adekvatnu ideju, a ni dovoljno hrabrosti da uradi omaž toj seriji. Јa sam ubijeđen da je ovo super stvar i i imamo pozitivnu tremu kako sve polako kreće" kaže za Bi-Bi-Si na srpskom Nikola Burovac, jedan od tvoraca serije.

      View this post on Instagram

NOVA SERIJA | Tri muškarca i tetka - domaća verzija sitkoma "Dva i po muškarca". u glavnim ulogama su Marko Janketic, Petar Bencina i Jelisaveta Seka Sablic, snimanje pilot epizode zakazano je za sredinu juna, a prikazivanje se ocekuje od jeseni. Marko Janketic igra Ljubu, on je neka vrsta lika kakav je Carli Šin u seriji “Dva i po muškarca”, otrov za žene, privodi devojke… Njegovog brata igra Petar Bencina, on je IT-jevac, ima sina, nema socijalnu inteligenciju, smotanko je sa naocarima… Svi oni žive kod tetke koju igra Seka Sablic. Kreatori serije zasnovane na motivima planetarno popularnog sitkoma “Dva i po muškarca” su Nikola Burovac i Danijel Đuric, scenario piše Kosta Peševski, a režija je poverena Pavlu Vuckovicu, reditelju filma “Panama” (2015). #TriMuskarcaiTetka

A post shared by TVINEMANIA.RS (@tvinemania) on May 27, 2020 at 12:13am PDT

Koje su sličnosti, a koje razlike u serijama “Dva i po (tri) muškarca (i tetka)“?

Kontroverznog plejboja koga u originalu glumi Čarli Šin u domaćoj verziji tumačiće Marko Јanketić.

- Marko se fantastično snašao u toj ulozi. Toliko dobro se identifikovao s likom, nosi ga fantastično i to će biti pun pogodak - tvrdi Burovac.

Njegov manje uspješni brat, kiropraktičar Alan koga je žena ostavila, takođe dobija srpskog dvojnika – nesnađenog programera glumiće Petar Benčina.

- Benčina ovog puta glumi iz kontre, jer je dosad uvek portretisao šmekera, a sada glumi jednog smotanog lika koji potpuno izgubljen u vremenu i prostoru i koji živi sa sinom na račun tetke i brata - pojašnjava Burovac.

U originalnom sitkomu postoji mnogo ženskih, najčešće epizodnih uloga.

Najupečatljivija su svakako pojavljivanja Končate Farel koja glumi Bertu, Holand Tejlor koja glumi majku Čarlija i Alana, ali i Melani Linski koja glumi Rouz, Čarlijevu ljubav.

Za razliku od originala, uloga Seke Sablić će biti centralna.

- Tetka je bivša komunistkinja, nekadašnja visoka funkcionerka SPS-a i bivša direktorka Dafiment banke. Odatle joj i novac da živi u vili od 300 kvadrata - kaže autor serije.

U seriji će se takođe naći i devetogodišnji sin lika Petra Benčine.

Ali ko je treći muškarac iz naslova?

Pojavljuje se tetkin bivši ljubavnik koga igra Petar Božović, koji dolazi iz Njemačke. On je nekada radio u državnoj bezbjednosti i bio drugi čovjek poslije Јovice Stanišića, tako da je on saznao da je otac jednog od braće.

Scenario za seriju Tri muškarca i tetka piše Kosta Peševski, koji je radio na serijama "Istine i laži" i "Žigosani u reketu".

Peševski ističe da je serija donekle inspirisana sitkomom "Dva i po muškarca", ali da ne predstavlja rimejk.

- U pitanju su potpuno novi likovi. Serija čak i naslovom više podsjeća na film Tri muškarca i beba - kaže Peševski za. On dodaje da nije imao problem da se odvoji od likova iz originalne verzije, dodajući da je u novoj seriji dominantan ženski lik – lik tetke.

- Kada sam znao za koga pišem, to mi je umnogome olakšalo kompoziciju likova i njihovo osmišljavanje - kaže Peševski. -Seka je najbolji primjer, kada pišete za glumicu takvog kalibra, to uprošćava proces u glavi.

Snimanje tokom pandemije korona virusa: Oprezno i zabavno

Početak snimanja zakazan je za sredinu juna u jednoj vili u beogradskom naselju Dedinje. Snimanje serije je malo otežano usljed aktuelne pandemije, ali to ne utiče na raspoloženje ekipe.

- Vodimo računa o svim mjerama. Radimo u manjim grupama, Seka na svakoj probi nosi masku - kaže Nikola Burovac.

On dodaje da je socijalna distanca i dalje na snazi, ali da je energija koja spaja glumce i ekipu “fantastična“.

- Kada svi znaju da imaju zadatak da naprave paralelu velikog sitkoma kakav je "Dva i po muškarca", svi su na visini zadatka. Nama je toliko zabavno i jedva čekamo da krene snimanje a potom i emitovanje - kaže Burovac.

Scenarista Kosta Peševski vjeruje da će publika vrlo brzo zavoljeti seriju.

- Možete da očekujete ono što publika želi već dugo, a to je dobra domaća komedija koja je zasnovana na lokalnim tipovima karaktera, na lokalnom mentalitetu.

Režiju serije "Tri muškarca i tetka" potpisuje Pavle Vučković, reditelj filma "Panama" iz 2015. godine, a očekuje se da se sitkom pojavi na ekranima već u toku ove jeseni.