X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
02/06/2020 |  14:04 ⇒ 14:08 | Izvor: RTS

Konfuzija na Јarinju, oko stotinu kamiona parkirano uz prelaz

Stotinak kamiona i dalje čeka da iz pravca Raške pređe administrativni punkt kod Јarinja prema Kosovu i Metohiji, jer centralne vlasti u Prištini treći dan ne dozvoljavaju ulazak robe bez oznaka kosovske državnosti i posebnih dozvola za vozila kojima se roba prevozi.
Јarinje - Foto: TANЈUG
ЈarinjeFoto: TANЈUG

Prema saznanjima RTS-a, noćas je bio omogućen prolaz kamionima koji Kosovo i Metohiju koriste kao tranzit. Ostalim kamionima koji voze robu za kupce u kosovskim gradovima prolaz je zabranjen bez ispunjavanja uslova koje je nedavno nametnula odlazeća kosovska vlada Aljbina Kurtija.

Većina kamiona je parkirana uz put prema punktu Јarinje od početka primene novih mjera kosovske vlade, a vozači čekaju od preduzeća za koja prevoze robu da im daju dalje smjernice ili proslijede nove dozvole za ulazak na Kosovo i Metohiju koje zahtijevaju centralne vlasti na Kosovu i Metohiji.

Prilično konfuzna situacija vlada na punktu Јarinje. Taj prelaz na sjeveru Kosova i Metohije je jedan od nekoliko na kojima je kosovska vlada novim mjerama dozvolila kopneni saobraćaj.

Do juče popodne preko tog punkta moglo je da se uđe na Kosovo i Metohiju bez negativnog testa na virus korons ili odlaska u sedmodnevnu izolaciju. Sinoć i danas preko punkta Јarinje se može jedino uz obavezan odlazak u samoizolaciju.