latinica  ћирилица
02/06/2020 |  15:23 ⇒ 16:40 | Autor: RTRS

Demanti PDP-a

Partija PDP-a demantovala je navode iz teksta objavljenog na našem portalu, a preuzetog sa portala banjaluka24.net.
PDP - Foto: RTRS
PDPFoto: RTRS

Demanti prenosimo u cijelosti:

U tekstu pod naslovom "Trivićeva ne odustaje od kandidature za gradonačelnika Banjaluke" koji ste prenijeli na veb portalu 01.06.2020. godine, iznosi se niz neistina koje u nastavku demantujemo.

Draško Stanivuković i Јelena Trivić odluke koje se tiču kandidature donose zajednički i Partija demokratskog progresa nije, kako se navodi u tekstu, "prinuđena da u javnosti stvara sliku lažnog jedinstva Trivićeve i Stanivukovića".

Sljedeća neistina se odnosi na tvrdnju da je Јelena Trivić, iako je bila najavljena, nije izostala sa „skupa“, odnosno konferencije za medije ispred UKC RS 29. maja. Јelena Trivić je bila na pomenutom događaju, što potvrđuje fotografija koju šaljemo u prilogu.

Navodi da je dodatnu pometnju izazvala izjava počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića, koji je rekao da će kandidat za gradonačelnika Banjaluke biti Trivićeva ili Stanivuković je, u najmanju ruku, nelogična budući da je to stav koji i oni i drugi zvaničnici partije iznose.

Takođe, osjećamo obavezu da vas podsjetimo i na Deklaraciju o principima postupanja novinara kojom se utvrđuje standard profesionalnog postupanja, u kojoj stoji da je prva i najvažnija obaveza novinara da vijesti i informacije budu istinite, da izvještavaju samo u skladu sa činjenicama čiji je izvor njima poznat, a da se u pribavljanju informacija i dokumenata moraju se koristiti samo časnim sredstvima.