latinica  ћирилица
02/06/2020 |  17:26 | Autor: SRNA

Tadićeva sa tužiocima o radu tokom pandemije

Glavni tužilac BiH Gordana Tadić informisala je danas tužioce svih odjeljenja u Tužilaštvu BiH o tome da su tokom pandemije podignute četiri optužnice za krivična djela iz oblasti terorizma, kao i u predmetima koji su povezani sa ilegalnim migracijama i krijumčarenjem lica.
Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić - Foto: SRNA
Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana TadićFoto: SRNA

Tadićeva je o aktivnostima i ostvarenim rezultatima Tužilaštva tokom pandemije na odvojenim kolegijumima informisala tužioce Posebnog odjeljenja za ratne zločine, Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, korupciju i terorizam i Odjeljenja tri.

Ona je istakla da je Tužilaštvo BiH tokom pandemije kovid-19, u skladu sa uputstvima Visokog sudskog tužilačkog savjeta BiH /VSTS/, intenzivno radilo na predmetima koji se odnose na krivična djela ugrožavanje zdravlja i života građana, javne nabavke, kao i rad na pritvorskim predmetima i predmetima sa hitnim rokovima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tadićeva je upoznala tužioce da je 17. marta formiran Koordinacioni tim za postupanje u vezi problematike prevencije i suzbijanja širenja virusa korona, u kojem su članovi bili zamjenici glavnog tužioca i rukovodioci tužilačkih odjeljenja, kao i rukovodioci Odjeljenja uprave.

Ona je rekla da su nakon odluke VSTS-a BiH svi tužioci i zaposleni u Tužilaštvu BiH od 18. maja počeli da rade puno radno vrijeme.

U saopštenju je navedeno da je na kolegijumima razgovarano i o aktivnostima planiranim za 2020. godinu.