X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
02/06/2020 |  17:57 ⇒ 19:36 | Izvor: RTRS

Dodik: Ostavka Radončića - obračun u okviru bošnjačke političke elite

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ostavka ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića predstavlja obračun u okviru bošnjačke političke elite.

- Sam Radončić je rekao da je to problem migranata gdje postoji plan SDA. O tome smo mogli da čujemo na Predsjedništvu prije jedno mjesec dana i vidjelo se da tu nešto ne funkcioniše - rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da sada opet Savjet ministara nije kompletan.

- To mjesto svakako pripada Bošnjacima, ali je neophodno naravno da se prođu sve provjere i procedure tog novog imena. Što se tiče Radončića, mislim da je on pokazivao jednu angažovanost daleko više nakon pogubnih posljedica na tom mjestu u prethodnom mandatu - rekao je Dodik.

On je za Radončića rekao da je bio čovjek koji je prihvatao realno pozicioniranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i da je obavljao konsultacije koje su bile od koristi i za BiH i Republiku Srpsku.

- Pokušaćemo da nađemo nekog sličnog u tom pogledu i vjerujem da je to moguće - zaključio je Dodik.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić potvrdio je ranije danas u Sarajevu da će podnijeti ostavku na funkciju ministra zbog političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja između SDA i SBB-a, poput pakistanskih migranata i afere "Respiratori".