latinica  ћирилица
02/06/2020 |  19:50 ⇒ 03/06/2020 | 09:10 | Autor: RTRS

Dodik: Poslodavci da što prije dostave dokumentaciju (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je poslodavce da za one radnike koji nisu radili tokom pandemije virusa korona pripreme svu dokumentaciju i što prije je dostave nadležnim institucijama. Dobra vijest je, kaže, što su deblokirana sredstva MMF-a, koja će za dva-tri dana biti na računima Republike Srpske. O ekonomskoj situaciji razgovarano je na sjednici Izvršnog komiteta SNSD–a sa predstavnicima ove stranke iz Izborne jedinice jedan. Tema je bila i priprema za predstojeće izbore.
Prijedor: Izvršni komitet SNSD-a - Foto: RTRS
Prijedor: Izvršni komitet SNSD-aFoto: RTRS

Dobra vijest je što su deblokirana sredstva MMF–a, koja će na računima Srpske biti za dva do tri dana, a s tim i nastavljena realizacija svih planiranih projekata, istakao je lider SNSD – a Miolorad Dodik.

Vlast Srpske je formirala tri fonda u cilju sanacije štete prouzrokovane pandemijom.

- To su kompenzacioni i garantni fond koji kreiramo zajedno sa EBRD i sva sredstva MMF-a idu u Kompenzacioni fond i odatle će se podmirivati troškovi koje smo imali vezano za pandemiju i za ono što smo uložili u medicinski sektor. Treći je fond za lokalne zajednice, gdje želimo da pomognemo budžetima lokalnih zajednica, kako bi one mogle da saniraju određenu štetu - precizirao je Dodik.

Na Kozari danas i o stranačkim pitanjima. SNSD ide sa velikim ambicijama za gradonačelnika Prijedora, što je važnija strateška pozicija, oko koje će biti okupljena koaliciona većina. Dalibor Pavlović, biće kandidat SNSD, poručio je Dodik.

- Idemo s velikim ambicijama što se tiče kandidata za gradonačelnika Prijedora. To je jedna od strateški važnih pozicija na kojoj ćemo insistirati i okupiti veću koalicionu većinu. Vjerujemo da možemo da imao kapacitet da dobijemo to mjesto i da Prijedor integrišemo u opštine koje pripadajau porodici SNSD-a - naglasio je Dodik.

Osvrnuo se lider SNSD – a na, kako je istakao "prebjega", koji je napustio odbornički klub ove partije u Prijedoru.

- Imali smo jednog prebjega, ali, evo, to je takva korumpirana politička struktura i politički život podrazumijeva i takve koji to čine. Ali SNSD je partija koja se nikad nije dijelila u vrhu. Iz SNSD-a nije nastala nijedna nova politička partija u Republici Srpskoj, ni u BiH. Mi smo ponosni na jedinstvo koje imamo i spremni smo da, naravno, idemo na izbore sa najvećim očekivanjima - poručio je Dodik.

SNSD je ponosan na jedinstvo koje ima i na izbore izlaze sa najvećim očekivanjima, poručio je Dodik.