latinica  ћирилица
03/06/2020 |  14:20 | Autor: RTRS

Zvijezda 09 nezadovoljna odlukom FS BiH, najavljuje tužbe

Odlukom Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH, Zvijezda 09 seli se u niži rang takmičenja. Ove odluke verifikovao je i Izvršni odbor FS BiH. Rukovodstvo Zvijezde 09 se ne miri sa takvom odlukom i najavljuje tužbe.
Bijeljina -
Bijeljina

Prema posljednjoj odluci FS BiH proširenja lige neće biti - u niži rang sele se zenički Čelik i Zvijezda 09, a njihova mjesta zauzeće Krupa i Olimpik.

- Ne znam zašto je Savez donio takvu odluku, s obzirom da su slične situacije bile u okruženju. Srbija, na primjer, nije izbacila nikoga, čak su i proširili ligu - kaže Boris Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09.

U igri su ostalo 33 boda i Zvijezda nije izgubila opstanak na terenu, ističu čelnici kluba i dodaju da su u prošloj sezoni u pet utakmica riješili opstanak u ligi.

- Nećemo stati, jer je naše nezadovoljstvo potpuno opravdano - poručuje Stanišić.

Rukovodstvo kluba kaže da nisu dobili zvanično obrazloženje odluke, tako još uvijek nisu sigurni kakve će konkretne pravne poteze povući.

- Јedno je tužba, a drugo je žalba. Vidjećemo da li to treba prvo rješavati unutar Saveza. Predsjednik FK Zvijezda želi da svi budu zadovoljni, ali ne na njegovu štetu, a sve se radi na štetu Zvijezde 09. Važno je reći da klub ima i licencu za evropska takmičenja. Imamo nformacije iz UEFA da je insistirano da fudbalski savezi urade poseban monitoring budžeta za narednu sezonu, kako bi se obezbijedila regularnost takmičenja. Zvijezda 09 ima zatvoren budžet za narednih nekoliko sezona - navodi Aleksandar Vuković, član UO FK Zvijezda 09.

Iz kluba su na kraju dodali da ih je odluka iznenadila, jer su očekivali dopis o raspodjeli sredstava od UEFA zbog pandemije, a ne odluku o izbacivanju iz Premijer lige.