latinica  ћирилица
03/06/2020 |  18:08 | Autor: SRNA

Tošić: Prihodi od boravišne takse povećani 70 odsto

Direktor Turističke organizacije "Јahorina" grad Istočno Sarajevo" Igor Tošić rekao je da su prihodi od boravišne takse u protekle tri godine porasli za oko 70 odsto, što je jasan pokazatelj intenzivne turističke promocije koju je preduzimala ova organizacija.
Igor Tošić - Foto: SRNA
Igor TošićFoto: SRNA

On je naglasio da je povećanju prihoda doprinijela i dobra saradnja sa svim turističkim subjektima, a prvenstveno sa Olimpijskim centrom "Јahorina".

Tošić je istakao da je Skupština grada Istočno Sarajevo, koja je njihov osnivač, na jučerašnjoj sjednici usvojila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Turističke organizacije "Јahorina" za 2019. godiniu i plan poslovanja za ovu godinu.

On je naveo da u narednom periodu planiraju da turistima ponude petodnevni turistički paket kojim će biti obuhvaćene sve destinacije na području grada.

- Planiramo da napravimo takozvane turističke pakete koji će, osim Јahorine, obuhvatiti druge destinacije u našem gradu, kako bismo turistima ponudili zanimljiv i sadržajan aranžman, te omogućili veću promociju Ravne planine, Trbevića, pećine Orlovača, kao i svih drugih turističkih kapaciteta kojima grad Istočno Sarajevo raspolaže - rekao je Tošić.

On je istakao da u promotivnim materijalama Turističke organizacije "Јahorina" nije zaobiđena nijedna destinacija na području grada.

Govoreći o promjeni naziva u Turističku organizaciju "Јahorina" Istočno Sarajevo, Tošić je naglasio da se to pokazalo kao dobar korak jer je Јahorina brend koji je prepoznatljiv širom svijeta.

On je istakao da je Јahorina primarna destinacija koja donosi najveći prihod i bilježi najveći broj dolazaka, ali i koja omogućava promociju svih ostalih destinacija u gradu koje turisti posjećuju na dnevnom nivou.

Prema njegovim riječima, na Јahorini se ostvaruje najveći broj noćenja - oko 93 odsto, pri čemu raspolaže i sa najviše smještanih kapaciteta.

Tošić kaže da su zahvaljujući tom brendiranom nazivu Јahorina uspostavili odličnu komunikaciju sa drugim turističkim organizacijama i bili vidljivi na evropskim sajmovima turizma.

On je podsjetio na dobru saradnju sa turističkim novinarima Slovenije, koji su svojim reportažama na najbolji način predstavili kompletnu turističku ponudu grada Istočno Sarajevo.

- Interesantni smo i za reportere iz Kine, Velike Britanije i Rusije, kojima smo predstavili kompletnu ponudu grada, ali je saradnju usporila epidemija virusa korona. Kada se otvore granice, ta saradnja će biti nastavljena - rekao je Tošić.