latinica  ћирилица
04/06/2020 |  13:48 | Autor: SRNA

UKC: Povrijeđena djevojčica priključena na aparat za mehaničku ventilaciju

Sedmogodišnja djevojčica, povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi na lokalnom putu u mjestu Štrpci u opštini Prnjavor, hospitalizovana je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje u Banjaluci i priključena na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne, saopšteno je Srni iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.
UKC Republike Srpske-poliklinika - Foto: SRNA
UKC Republike Srpske-poliklinikaFoto: SRNA

Iz UKC-a navode da je juče u popodnevnim časovima sanitetskim vozilom Doma zdravlja Prnjavor u UKC dovezena sedmogodišnja pacijentkinja čiji su inicijali T.S, te da je hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje - Odjeljenje anestezije intenzivne terapije na lokaciji Klinike za ginekologiju i akušerstvo i Klinike za dječiju hirurgiju.

Prema riječima doktora Nenada Škorića, pacijentkinja je dovezena u ustanovu u politraumatizovanom stanju sa dominantnom povredom glave.

- Zbrinuta je i priključena na aparat za mehaničku ventilaciju - navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je juče na lokalnom putu u mjestu Štrpci povrijeđen maloljetni pješak u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je učestvovalo i lice čiji su inicijali B.Ј. sa automobilom reno klio.