latinica  ћирилица
04/06/2020 |  15:12 ⇒ 15:13 | Autor: SRNA

Radojičić: Stabilna skupštinska većina i nakon izbora

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci Igor Radojičić izrazio je uvjerenje da će nakon lokalnih izbora u tom gradu biti stabilna skupštinska većina političkih partija koje su u koaliciji sa SNSD-om kako bi kvalitetan rad na razvoju grada bio nastavljen i u narednom periodu.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

- Završni dogovor devet političkih partija u Banjaluci da budem kandidat za gradonačelnika postigli smo juče. Mjesecima razgovaramo, a početkom godine smo imali niz bilateralnih razgovora da bismo juče usaglasili pisani tekst koalicionog sporazuma za Banjaluku - rekao je novinarima Radojičić, kojeg je juče SNSD predložio za kandidata za gradonačelnika.

On je istakao da u ovom trenutku devet političkih partija podržava zajedničkog kandidata za gradonačelnika Banjaluke iz SNSD-a.

- Očekujemo da do kraja ovog mjeseca potpišemo sporazum o kandidaturi, a imamo dogovor koji je širi i od postojeće koalicije - rekao je Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

On je podsjetio da je u preteklih četiri godine bila stabilna skupštinska većina u gradu Banjaluci, izrazivši uvjerenje da će takav način rada biti obezbijeđen i u narednom periodu.

Govoreći o saradnji sa DNS-om, Radojičić je ocijenio da ima tenzija koje se odnose na Prijedor.

- To nije ništa novo u Prijedoru, tenzije su prisutne pred svake lokalne izbore i nadam se da to neće pokvariti naše odnose u Banjaluci. S moje strane postoji pružena ruka i želja da nastavimo da radimo dalje - rekao je Radojičić.