latinica  ћирилица
04/06/2020 |  16:04 ⇒ 16:10 | Autor: RTRS

Sjednica Skupštine grada Banjaluka 24. juna

Redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka, biće održana 24. juna, odlučio je danas Kolegijum gradskog parlamenta.
Banjaluka: Kolegijum gradskog parlamenta (foto:banjaluka.rs.ba) -
Banjaluka: Kolegijum gradskog parlamenta (foto:banjaluka.rs.ba)

Pregled materijala za ovu redovnu sjednicu, 40. po redu, razmatraće skupštinski Kolegijum na sjednici koja će biti održana u četvrtak, 11. juna, saopšteno je danas nakon sjednice Kolegijuma banjalučkog parlamenta.

Tokom današnje sjednice Kolegijuma odlučeno je da bi još jedna sjednica gradskog parlamenta trebala da bude održana sredinom jula.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se, iako je još na snazi mnogo mjera predostrožnosti, postepeno vraćaju redovne aktivnosti.

- Јoš od februara i marta na čekanju se nalaze desetine tačaka iz redovnih djelatnosti Gradske uprave i Skupštine grada Banjaluka. U ovom momentu, više od 60 tačaka trebalo bi da se nađe na junskoj redovnoj sjednici - naveo je Radojičić.

Radojičić je istakao da prijedlog rebalansa budžeta grada neće biti razmatran na toj sjednici, s obzirom na to da se u narednom periodu mora pratiti razvoj ne samo epidemije, nego i ekonomsko-finansijskih posljedica.

Prema riječima Radojičića, poremećaj javnih finansija je veliki i u globalnoj ekonomiji, pa je potrebno vrijeme za sagledavanje tih trendova.

Kada je riječ o održavanju sjednica do kraja godine, Radojičić je istakao da poseban problem mogu predstavljati zakazani lokalni izbori, jer će na jesen praktično dva ili tri mjeseca organi Skupštine grada biti praktično nefunkcionalni, što može dovesti u pitanje donošenje svih važnijih dokumenata za narednu godinu.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić rekao je da su stečeni uslovi za održavanje redovnih sjednica i da, prema obavještenju iz resornog ministarstva, nije potrebna saglasnost Republičkog štaba za vanredne situacije.

- Neophodno je da se pridržavamo svih mjera za boravak u zatvorenom. U zavisnosti od epidemiološke situacije, sjednica će biti održana ili u skupštinskoj sali ili Banskom dvoru - naveo je Talić.