X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
04/06/2020 |  17:12 ⇒ 17:15 | Izvor: SRNA

Antić: Ulazimo u završni dio gasovoda Turski tok

Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić izjavio je u Budimpešti da su Srbija i Mađarska dosta posla uradile da bi se projekat gasovoda Turski tok realizovao i dobilo sigurno dodatno snabdijevanje za sebe i cijeli region.
Aleksandar Antić - Foto: Wikipedia
Aleksandar AntićFoto: Wikipedia

- U fazi smo kada možemo da kažemo da smo prešli veliki deo puta i da ulazimo u završni deo projekta. Do kraja godine će srpski deo gasovoda biti u potpunosti završen i Srbija će biti spremna da preuzme gas iz Bugarske i isporuči ga Mađarskoj - rekao je Antić, koji je sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom prisustvovao potpisivanju dva memoranduma iz oblasti energetike.

Antić je ocijenio da je današnji dan strateški važan za saradnju energetskih kompanija iz Mađarske i Srbije, te da se dvije zemlje nalaze u najboljoj fazi svojih političkih, privrednih i prijateljskih odnosa, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Srbije.

Memorandume o razumijevanju između elektroenergetske kompanije MVM i Elektropivrede Srbije i Srbija gasa potpisali su generalni direktor MVM Gjorgi Koborm, vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić i generalni direktor Srbija gasa Dušan Bajatović.