latinica  ћирилица
04/06/2020 |  18:29 ⇒ 18:33 | Autor: Agencije

Prvak Evrope u rukometu i sportski simbol Makedonije promijenio ime

Aktuelni prvak Evrope u rukometu, ekipa Varada iz Makedonije, promijenila je zvanično ime i sada je službeni naziv ovog kluba Vardar 1961.

Vardar je prije nekoliko mjeseci bio u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji i klub je bio na korak od gašenja, a glavni razlog bio je odlazak ruskog tajkuna Sergeja Samsonenka koji se povukao s čelne pozicije.

Ipak, u priču se uključio Mihajlo Mihajlovski koji je preuzeo predsjedničku funkciju, odmah je doveo finansijski jake sponzore i pored toga u upravu kluba uspio je ubaciti Blagoja Lazarevskog i Bojana Јaneveva, iz Državne lutrije koji bi trebalo da garantuju dotok novca koji nedostaje.

Kako klub u narednom periodu planira da dovede nova velika pojačanja i pokuša da zadrži status jednog od najboljih evropskih klubova u rukometu, trenutne promjene raduju navijače Vardara, odnosno Vardara 1961, kako je novi naziv aktuelnog prvaka Evrope.

Mediji u Makedoniji pišu da novi predsjednik kluba zajedno sa svojim saradnicima mora da do kraja ove godine izmiri sve dugove, a da se to prije svega odnosi na igrače kojima se duguje novac.