latinica  ћирилица
04/06/2020 |  21:07 ⇒ 05/06/2020 | 09:11 | Autor: RTRS

Smjena Rešićeve stvar politike; Biće novih smjena (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u emisiji Pečat da je smjena ministrice lokalne uprave i samouprave Lejla Rešić stvar politike i koalicionih dogovora ili ne dogovora. Najavio je da će biti novih smjena u Vladi.
Gost Pečata Radovan Višković -
Gost Pečata Radovan Višković

Istakao je da je Rešićeva korektno radila svoj posao i da je i ona svjesna dešavanja koja su se desila u Prijedoru.

- Ovo je za mene sasvim normalno - rekao je Višković i dodao - Iz SNSD-a je prije desetak dana upućen dopis na osnovu koalicionog dogovora, da u vijeme izborne godine, u vrijeme kad ima i termin za raspisivanje lokalnih izbora za 2020.godinu, stav svih političkih partija, da oni koji su u koaliciji na republičkom nivou ne mogu da prave koalicije sa opozicijom i na lokalnom nivou.

- Upravo to se u Prijedoru desilo i to je posljedica razrešenja ministrice - rekao je Višković.

Naveo je da je rano govoriti o novom kandidatu za ministra i da je to stvar DNS-a.

- To mjesto pripada njima i oni će dati ime novog ministra - rekao je Višković.

Smatra da ne očekuje da će doći do remećenja odnosa između DNS-a i SNSD-a, bar na republičkom nivou.

- Planirano je da se narednih dana sastane vrh DNS-a i SNSD-a i da se prevaziđe ova situacija, kao da se dogovore dalje aktivnosti vezane i za lokalne izbore - istakao je Višković.

Premijer je rekao da nema nikakve bojazni što se tiče funkcionisanja same Vlade.

- Mi imamo u skupštini 2/3 većinu i ne očekujem sa strane DNS-a da će oni praviti bilo kakve odklone po pitanju skupštinske većine i podrške Vladi Republike Srpske - rekao je Višković.

Naveo je da će smjena u Vladi sigurno biti.

- Јa ću donijeti odluke kada dođe vrijeme - rekao je Višković.

Istakao je da su građani i su javnosti presudni za svačiji rad pa tako i rad Vlade i pojedinih ministara i da će to poštovati.

- Ono što je za mene kao predsjednika Vlade najbitnije je stav naših građana o našem radu i našim mjerama i tako ću se i ponašati - zaključio je Višković.

 Komentarišući ostavku ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića, Višković je istakao da je to odgovoran čin.

- Transkripti sa sjednice Predsjedništva BiH pokazuju da je on upoznao članove Predsjedništva o dešavanjima u vezi sa migrantskom krizom. On je imao najbolju namjeru da to pitanje bude riješeno, ali očito nije bilo političke volje za to, prije svega u Federaciji BiH, i on je preduzeo odgovoran čin da ne bi sutra nosio teret odgovornosti za nešto što ne može da promijeni. Malo je takvih u BiH - ocijenio je Višković. 

Emisiju Pečat možete pogledati OVDЈE.