latinica  ћирилица
05/06/2020 |  09:01 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Olujno nevrijeme pogodilo Banjaluku (FOTO)

Vatrogasna brigada i gradske komunalne ekipe saniraju posljedice olujnog nevremena, koje je noćas, oko ponoći, pogodilo Banjaluku.

Prema prvim podacima, snažan vjetar oborio je najmanje pet stabala u gradskim drvoredima na više lokacija, te oštetio najmanje jedan automobil.

Građani se pozivaju da i danas preduzmu sve mjere na zaštiti imovine i života, s obzirom na to da i danas vrijedi žuti meteoalarm zbog mogućnosti snažnih udara vjetra.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banjaluka Mladen Ćućun rekao je za Srnu da ovom odsjeku nije prijavljena neka velika materijalna šteta pričinjena olujnim nevremenom.

- Nemamo informacija o šteti na kućama. Nama do sada nije prijavljena nikakva veća šteta, sinoć su vatrogasci za kratko vrijeme, nekih pola sata imali pet intervencija. Sve saobraćajnice su prohodne i nema nikakvih problema, oštećena je jedna gradska klupa, korpa za otpatke i jedno putničko motorno vozilo. To je ono što je radila vatrogasna brigada i što mi znamo - rekao je Ćućun.

On je istakao da za sada nemaju informacija da li ima štete na pojedinim privatnim ili poslovnim objektima, kao i da vatrogasci na takvim lokacijama nisu intervenisali.

Prema njegovim riječima, vatrogasci su tokom noći reagovali u više navrata.