latinica  ћирилица
05/06/2020 |  09:49 | Autor: SRNA

Đurić: Grenel će se više posvetiti dijalogu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da očekuje da će se specijalni izaslanik SAD za Kosovo Ričard Grenel, nakon što je oslobođen drugih funkcija, više posvetiti dijalogu Beograda i Prištine.
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

- Iako nas narednih mjeseci nesumnjivo očekuju ozbiljni pritisci i izazovi kada je riječ o Kosovu i Metohiji, treba da budemo svjesni toga da sve zavisi od toga ko i kako čvrsto brani naš položaj - rekao je Đurić.

On je naveo da je zato važno da su u Beogradu ljudi koji su spremni i kadri da na čvrst i odlučan način brane interese Srbije.

Povodom informacije da će specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak u Beogradu i Prištini tražiti ustupke i od jedne i od druge strane, a od Beograda da zaustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, Đurić je rekao da je to lažna vijest.

- Voleo bih da znam ko je izvor te lažne vijesti i ne mogu da isključim da je reč o pokušaju direktnog stranog mješanja u naše izbore - rekao je Đurić za RTS.

On je ponovio da će prvi veliki test za novu vladu u Prištini na čelu sa Avdulahom Hotijem biti odluka o ukidanju taksa i takozvanih mjera reciprociteta.

Đurić je podsjetio da Srbi na Kosovu i Metohiji i Beograd zahtijevaju da takse i sve druge anticivilizacijske mjere budu odmah ukinute.

Grenel od nedavno više nije ambasador SAD u Njemačkoj.